neljapäev, 15. juuli 2010

Tehnoloogiasektori hea algus

Juba enne esimeste majandustulemuste avaldamist ennustasid paljud, et tehnoloogiasektori ettevõtete majandustulemused võivad tulla head. Nii kirjutas The Wall Street Journal esmaspäeval, et eratarbijate nõudlus nutitelefonide, sülearvutite, tarkvara ja muude toodete järel on vaatamata majanduslikule ebakindlusele endiselt kõrge. Peale selle on ka ettevõtted hakanud tasapisi taas kulutama serverite ja võrguseadmete ostmiseks.

Optimistid said oma veendumustele päris korraliku kinnituse üleeile hilisõhtul, kui eelmise kvartali majandustulemustest teatas Intel. Maailma suurim mikrokiipide tootja teatas teise kvartali puhaskasumiks 2,89 miljardit dollarit ehk 51 USA senti aktsia kohta. Viimati suutis kontsern teenida kvartaliga üle 2,5 miljardi dollari tehnoloogiamulli harjal ehk 2000. aastal. Kolmanda kvartali brutokasumi marginaaliks prognoosib ettevõte muljetavaldavad 67 protsenti (suurem kui Tallinna Veel).

Ehkki tulemuste esimese reaktsioonina hüppas aktsia hind üle 8 protsendi jäi väärtpaberi eilseks lõplikuks tõusuks 1,67 protsenti.

Tänane The Wall Street Journal hoiatab siiski, et ajalooliselt on Inteli aktsia jaoks olnud brutokasumimarginaali tipp müügisoovituse signaaliks. J.P. Morgani analüütik Christopher Danely lausus majanduslehele, et on juba signaale, et nõudlus personaalarvutite järele kahaneb Euroopas, Hiinas ja USAs ning edasine sõltub paljuski sellest, kuidas maailma majandus edeneb.

Inteli kolmeprotsendiline dividenditootlus on teistest tehnoloogiahiidudest tunduvalt suurem, aga vaatamata aktsia viimaste päevade hinnarallile võib investeering osutuda surnud rahaks, hoiatab majandusleht mõjukas rubriigis Heard on the Street.

Täna avaldab teise olulise tehnoloogiasektori esindajana teise kvartali tulemused Google.

Kommentaare ei ole: