esmaspäev, 24. mai 2010

Saulusest sai Paulus

Morgan Stanley analüütik Katy Huberty teatas täna klientidele, et usub, et iPhone turuosa kasvamine (ka ärisektoris) koos tugeva nõudlusega tahvelarvuti iPadi järele kergitab Apple’i aktsia hinna 310 dollarile, aga väga soodsa stsenaariumi realiseerumisel koguni kuni 400 dollarini.

Küsitluse kohaselt kavatseb 58 protsenti iPhone’i omajatest vahetada oma telefoni järgmisel aastal uue vastu võrrelduna 18 protsendiga , kes vastasid küsitlusele 2008. aastal. See tähendab ettevõtte jaoks 18 miljoni lisatelefoni müüki. Huberty näeb ka iPhone’i hinna alandamises suurt eelist Apple’i jaoks. Ainuüksi USAs kasvab nõudlus 40 protsenti juhul kui telefoni hinda alandataks 50 dollari või teenuste paketti 20 dollari võrra.

Apple’i aktsia on ka Morgan Stanley parimate ideede nimekirjas.

Tegemist on kannapöördega Huberty vaates Apple’i aktsia suhtes, kirjutab Apple’i uudiseid ja kuulujutte kajastav AppleInsider. Veel mõni aasta tagasi oli analüütik Apple’i aktsia suhtes äärmiselt negatiivne, sest tema arvates on iPhone hind, 199 dollarit, liiga kõrge. Aasta tagasi muutus analüütik aga positiivseks märkides, et Apple’ist on saanud mobiilse interneti selge turuliider.

Kommentaare ei ole: