reede, 5. märts 2010

Eesti börsiettevõtetel lisandus veebruaris hulgaliselt aktsionäre

Jaanuaris oli Tallinna börs peajagu teistest börsides parem, tänu millele lisandus meie börsiettevõtetele märkimisväärselt uusi aktsionäre, selgub Väärtpaberite keskregistri koduleheküljelt. Rekordiliseks kerkis Baltika, Harju Elektri, Norma ning Tallinna Vee aktsionäride arv.

Suurim tõusja oli Norma, kelle aktsionäride arv kasvas veebruaris 8,3 protsenti 1785 kontoomanikuni. Esimesel märtsil teatas Autoliv ülevõtmispakkumisest Norma aktsiatele hinnaga 92,31 krooni ehk 28,3 protsenti eelmise päeva sulgemishinnast kõrgemal. Siin-seal kostvate infokildude põhjal võib oletada, et teatud ringkondade jaoks oli pakkumine varem teada. Kuna Autoliv oli pidanud eelnevalt läbirääkimisi enam kui viie fondiga, pole infoleke ka mingi ime.

Üle viie protsendi kerkis ka Tallinna Vee aktsionäride arv. Esimese märtsi seisuga on vee-ettevõttel 2033 aktsionäri. Üle 2000 kontoomaniku pole Tallinna Veel olnud vähemalt 2006. aasta novembrist. 2005. aasta mais toimunud aktsiate avalikul esmaemissioonil (IPO) märkis Tallinna Vee aktsiaid 2200 investorit.

Olympic EG aktsionäride arv kasvas 6,5 protsenti 3670 kontoomanikuni. Aktsionäride arv kahanes Järvevanal, Tallinna Kaubamajal ning Viisnurgal.

Kommentaare ei ole: