esmaspäev, 2. august 2010

Ekspress Grupp pettis investoreid

12. veebruaril saatis Ekspress Grupp välja börsiteatena 2010. aasta konsolideeritud finantstulemuste kalendri, mille kohaselt 2. kvartali aruanne avaldatakse 34. nädalal ehk ajavahemikus 23. kuni 27. august. Aga üllatus, üllatus. Meediagrupp avaldas eelmise kvartali tulemused juba reedel ehk peaaegu kuu aega varem, kui lubatud. Need, kellel oli plaanis Ekspressi aktsiaid soetada vahetult enne tulemuste avaldamist, jäid pika ninaga. Seda enam, et aktsia hind reageeris tulemustele 12,3protsendilise tõusuga.

Ettevõtte tegevjuht Gunnar Kobin oli tulemustega väga rahul. Eks seepärast kiirustatigi tulemuste avaldamisega kuu aega planeeritust varem.

Tegelikult pole Ekspress esimene, kes tõttas headest majandustulemusest teada andma enne õiget aega. Sama tegi eelmise aasta oktoobris Tallink, kes avaldas eelmise finantsaasta tulemused finantskalendris lubatust 5 päeva varem. Tõsi, Tallink oli kaks börsipäeva varem edastanud ka sellekohase börsiteate.

Ekspressi reedene tulemuste teatamine on järjekordseks negatiivseks näiteks, kuidas meie börsiettevõtted üritavad headest tulemustest teatada varem ning halbadest tulemustest nii hilja kui vähegi võimalik. Teame küll ja küll, kus börsiteated tulemustega tulevad viimase lubatud päeva hilisõhtul. 2009. aastal olid Arco Vara kvartalitulemuste avaldamise kellaajad 18:51,19:49 ja 20:09.

Kommentaare ei ole: