neljapäev, 1. juuli 2010

Disney maagia tuleb Tallinnasse

Homme saabub esmakordselt Tallinnasse Walt Disney Co kruiisilaev Disney Magic. Tegemist on ühega kahest meelelahutus- ja meediakompaniile kuuluva kruiisilaevast, mis mahutab 2400 reisijat ning mille pardal on 945 meeskonnaliiget ja teenindajat. Teise laeva nimi on Disney Wonder.

Peagi lisandub Disney laevastikku veel kaks alust. Disney Dream peaks valmima järgmisel ning Disney Fantasy 2012. aastal.

Disney kruiisiavade majandusnäitajate kohta pole andmeid saada. Kruiisireiside äri kuulub teemaparkide ja kuurortide segmenti, mis andis eelmisel aastal 30% kontserni käibest ning 21% tegevuskasumist.

Kõige olulisem Walt Disney segment ei ole ka filmide tootmine, mis andis eelmises kvartalis 18% käibest. Ka viimane number oli eelmise aasta omast mõnevõrra suurem tänu 3D filmile Alice imedemaal, millele oli mai alguseks müüdud pileteid peaaegu miljardi dollari eest.

Kõige olulisem on multifilmifirma (nii nimetas Walt Disneyt kunagi üks ekskolleeg) telesegment, mis andis eelmisel aastal 45% käibest ning 84% kontserni tegevuskasumist.

Goldman Sachs andis üleeile Disney aktsiale ostusoovituse ning tõstis hinnasihi 42 dollarile. Aktsia osas positiivseks muutumise üheks põhjuseks on teemaparkide tulude kasvamise pärast viieaastast seisakut.

Walt Disney Co aktsiat soovitavad osta 14 analüütikut, 10 soovitavad hoida ning 3 müüa. Ettevõte maksab dividende 35 USA senti aastas, mis teeb dividenditootluseks 1,05 protsenti. Praegu on aktsia hind aasta alguse tasemel, aastaga on väärtpaber kallinenud 40 protsenti.

Kommentaare ei ole: