teisipäev, 15. juuni 2010

Kas Tallinn saab Tallinna Vee võtmeomanikuks?

Eile ilmunud börsiteatele selle kohta, et Tallinna Vee suuromanik United Utilities müüb 26,5 protsenti Tallinna Vee aktsiatest Veolia Watersile, täna hommikuks mingit olulist informatsiooni lisandunud ei ole.

Minu arvates on aga üsna oluline küsimus, kellele jääb 8,8 protsenti vee-ettevõtte aktsiatest. E24 andmetel kuulub Tallinna Vee suuromanikust United Utilities Tallinn B.V.-st 75 protsenti United Utilitiesile ning 25protsenti Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupangale EBRD. Mida teeb EBRD talle kuuluvate aktsiatega?

Tallinna Vee aktsiate üleminek on vaid pisikene killukene suurtehingust. Kui mu mälu ei peta, siis on linn vihjanud, et soovib oma osalust Tallinna Vees suurendada. Kui EBRD sooviks seda müüa ning kui Tallinna soov oleks tõsine, siis nüüd oleks hea võimalus suurendada linna osalust 43,5 protsendile. Paraku pole see tõenäoline, sest Tallinna linnal pole selleks ilmselt raha.

Aga isegi juhul, kui 8,8 protsenti Tallinna Vee aktsiatest jääb EBRD-le või viimane leiab ise aktsiatele ostja, saab Tallinna Linnast 34,7 protsendilise osalusega vee-ettevõtte suurim aktsionär.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere! Kas sa Tallinna Vee aktsiat hetkel ise osta julgeksid?

Tõnis ütles ...

Ma praegu ei ostaks. Ebaselget on liiga palju ja järgmisel aastal pole ilmselt ka nii suuri dividende oodata. Mina ootaks mõne aja.