esmaspäev, 17. mai 2010

Luik märkis 2,2 miljonit Ekspress Grupi aktsiat

Täna hommikuse börsiteate kohaselt on Ekspress Grupi suuromaniku Hans H. Luige osalus Ekspress Grupis kahanenud 38,2 protsendilt 26,73-le. Tegemist on Luige kui eraomaniku osalusega, koos HHL Grupiga on tema osalus Ekspress Grupis 55,2 protsenti, selgub EVK registrist.

Finantsinspektsiooni kodulehel ei olnud see tehing kajastatud. Viimased tehingud nn insaiderite registris kannavad kuupäeva      7. mai ning need on registrisse kantud 13. mail. Avalikkusele olid need kättesaadavad aga alles täna pärast kümmet.

Finantsinspektsiooni andmetel on H.H. Luik nii eraisikuna kui ka HHL Grupi kaudu teinud viimastel nädalatel järgmised tehingud:

13. aprillil on sõlmitud kaks laenulepingut - ühe eraisikuna, teise HHL Rühma nimel. Kummagi maht on üle 2,8 miljoni Ekspress Grupi aktsia. 26. aprillil müüs HHL Rühm 992 580 Ekspress Grupi aktsia märkimisõigust hinnaga 1,14 krooni ning 30. märtsil 948 960 märkimisõigust hinnaga 0 krooni.

7. mail on aga HHL Rühm ostnud turuväliselt kokku 2,2 miljonit aktsiat. Tehingud olid hinanga 13,77 krooni, mis tähendab, et tegemist on Luige poolt Ekspress Grupi märgitud aktsiatega. Hommikul oli Finantsinspektsiooni koduleheküljel kahe tehingu hinnaks märgitud kuus Eesti senti.

Kuna Ekspress Grupp esitas eelmise kvartali majandusaruande alles 11. mail, siis minu arusaamise kohaselt toimusid eelnimetatud tehingud keeluperioodil. Tallinna börsilt tuli minu postitusele küll täpsustus, et emissiooni märkimist keeluperiood ei puuduta,

31. märtsi seisuga (enne emissiooni) kuulus Hans H. Luigele kokku 14,23 miljonit aktsiat, mis moodustas 68,31 protsenti meediaettevõtte aktsiatest.

Kommentaare ei ole: