kolmapäev, 28. aprill 2010

Valdur Laid spekuleeris Tallinna Vee aktsiatega

Paistab, et Elioni juht ja Tallinna Vee nõukogu liige Valdur Laid on edukalt spekuleerinud Tallinna Vee aktsiatega ning teeninud sellega üle 10 tuhande krooni.

Finantsinspektsiooni andmetel selgub, et 12. märtsil ostis Laid 1000 vee-ettevõtte aktsiat hinnaga 160,38 krooni tükk. Eile müüs ta need hinnaga 171,09 krooni aktsia.

Möödunud neljapäeval teatas Tallinna vesi, et kavatseb maksta aktsionäridele dividende 25 krooni aktsia. Aktsia hind reageeris siis neljaprotsendilise tõusuga. Mina spekuleerisin Tallinna Vee võimalikest hiigeldividendidest veebruari lõpus. Huvitav, millal teatasid ettevõtte juhid kavatsustest nõukogu liikmetele? Varasematel aastatel on Tallinna Vesi dividendiplaanidest teatanud märtsi lõpus koos auditeeritud majandustulemuste. Sel aastal teavitati neist aga kuu aega hiljem.

2 kommentaari:

Valdur Laid ütles ...

Tallinna Vee nõukogud toimusid 28.jaanuaril ja selle järel 25.märtsil (seal ma ei osalenud), dividendimäärast neis kummaski ei räägitud.

Siseinfo kasutamise korral oleks tegemist seaduserikkumisega. Tehingutest raporteerisin ise vastavalt seadusele Finantsinspektsiooni seotud osapoolte registrisse.

Lihtsalt mõtlemiseks – kas 10 000 krooni tundub Teile selline summa, millega oleksin valmis oma reputatsiooni rikkuma?

Tõnis ütles ...

Ega ma siseinfo kasutamist väga ei kahtustanud, aga taolise küsimuse võib üles visata ikka.