kolmapäev, 3. märts 2010

General Motorsist saab selle aasta kuumim IPO

Värske Barron’s kirjutab, et selle aasta kuumimaks IPOks saab eelmisel aastal pankrotikaitse alla läinud ning sealt paari kuuga väljunud General Motors. Ettevõte sai kolmandas kvartalis väikese kahjumi ning kuu lõpus tulevad neljanda kvartali tegevuskasum peaks olema kerges plussis, kirjutab investeerimisajaleht.

Ajalehe hinnangul peaks ettevõtte aktsiakapital olema 50 miljardit dollarit, ehk 85 dollarit aktsia. Täna on General Motorsi aktsia liikumas kusagil poole dollari tasemel.

Vaatan, et olen soovitanud GMi aktsiat osta 2008. aasta juulis. „Tuleb muidugi ette hoiatada, et taolist soovitust peaksid kaaluma vaid pika investeerimishorisondi ja tugeva närvikavaga investorid,“ kirjutasin ÄP Investori rubriigis.

Minu teada on Eestis vähemalt üks investor, kes GM aktsiat omab. Kui mu mälu ei peta, siis ostis ta neid 1,5 dollariga või sinnakanti. Ilmselt ta pole neid ära müünud, sest ta ootab IPOt. Loodetavasti tema risk saab kuhjaga tasutud.

2 kommentaari:

Tarvo ütles ...

Tõnis, kui Sa räägid Motors Liquidation Company'st, siis see pole päris see. Tegemist ei ole General Motorsiga ->
"None of the publicly owned stocks or bonds issued by the former General Motors Corporation, including its common stock formerly traded as "GM", are or will become securities in the General Motors Company ("new GM"), which is an independent company." (https://www.motorsliquidation.com/). Neid vist aetakse tihti segamini.

Tõnis ütles ...

Ok, tänan täpsustuse eest.