neljapäev, 18. märts 2010

General Electric võib järgmisel aastal dividende suurendada

Veidi enam kui aasta tagasi, möödunud aasta märtsi alguses, tegi General Electric aktsionäridele halva üllatuse vähendades dividende varasemalt 31 USA sendilt kümnele (kvartalis). Kuna General Electricu näol on tegemist laia aktsionäride baasiga ettevõttega (ka Eestis oli ja ilmselt on ka täna üsna märkimisväärne hulk General Electricu aktsionäre) ning tööstuskonglomeraat polnud alandanud aktsionäridele välja makstavat omanikutulu alates 1938. aastast, reageeris aktsia hind toona kukkumisega nädalaga 21 ning päevasiseseid liikumisi arvestades koguni 35 protsenti.

Sel nädalal tuli aga General Electricu aktsionäride jaoks lootustandev uudis. Nimelt rääkis ettevõtte finantsjuht Keith Sherin teisipäeval toimunud kohtumisel analüütikutega, et loodavad 2011. aastal dividende suurendada. Lisaks sellele loodetakse lahti saada eelisaktsiatest ning vaetakse ka võimalusi aktsiate tagasiostmiseks.

General Electric prognoosib, et 2010. aasta kasum tuleb sama nagu eelmisel aastal (2009. aastal teenis GE kasumit 1,03 dollarit aktsia kohta). Thompson Reutersi andmetel ootavad analüütikud ettevõtte kasumiks 99 USA senti aktsia kohta.

Thomson/First Calli andmetel soovitavad kaheksa analüütikut General Electricu aktsiat osta, viis analüütikut soovitavad väärtpaberit hoida ning üks soovitab müüa.

Kommentaare ei ole: