laupäev, 27. märts 2010

Ericsson endiselt turuliider, hiinlased vähendavad vahemaad

Maailma suurim võrguseadmete tootja Ericsson on küll suurendanud oma turuosa, aga Hiina tootjad tulevad veel kiiremini järele. 2009. aastal kasvas Ericssoni turuosa mobiil- ja fikssideseadmete turul 20,8 protsendini võrrelduna 18,7 protsendiga 2008. aastal, vahendab The Wall Street Journal analüüsikeskuse Gartner eile avaldatud tulemusi (Gartneri enda kodulehel pole veel sellekohast pressiteadet avaldatud). Ettevõtte Hiina rivaalid Huawey ja ZTE turuosad kasvasid 11,5 protsendilt 14,2-le ning 4,1 protsendilt 6,7-le.

Globaalne võrguseadmete turg kahanes eelmisel aastal 15 protsenti 79 miljardile dollarile (2008. aastal 93 miljardit dollarit).

Deutsche Bank andis reedel Ericssoni aktsiale müügisoovituse, põhjendades otsust sellega, et Ericsson on kaotamas uute võrkude turuosa Nokia-Siemensile ja Alcatel-Lucentile ning hoiatades, et Ericssoni käibenumbrid võivad tulevikus pettumuse valmistada.

Selle aasta alguses Ericssoni tegevjuhi kohale asunud Hans Vestberg kommenteeris ajalehele, et konkurents pole nende jaoks mitte midagi uut.

Reutersi andmetel soovitavad 16 analüütikut Ericssoni aktsiat osta, 11 hoida ning 15 soovitab neid müüa.

Ericssoni aktsia hind langes reedel 1,34 protsenti 73,8 Rootsi kroonile.

Kommentaare ei ole: