kolmapäev, 31. märts 2010

Apple on suurem kui Wal-Mart

Apple’i aktsia hind kerkis eile ajaloo kõrgeimale tasemele 235,85 dollarini, mis teeb ettevõtte turuväärtuseks 213,9 miljardit dollarit. Sellega möödus tehnoloogiafirma turuväärtuselt maailma suurimast jaemüügiketist Wal-Mart, mille väärtus aktsia eilse sulgemishinna järgi on 213,03 miljardit dollarit.


Selleks, et mööduda teisel kohal olevast Microsoftist turuväärtusega 260 miljardit dollarit, peab Apple’i aktsia hind kerkima veel 21 protsenti 284 dollarini.

Esikohal on naftagigant ExxonMobil, mille väärtus on 317 miljardit dollarit. Exxoni aktsia hind liigub 52 nädala madalaimal tasemel, aga kui sellega kaubeldaks ajaloo kõrgeimal, 90 dollari tasemel, oleks naftagigandi väärtus umbes 425 miljardit dollarit.

Viiendal kohal on 196 miljardi dollariga General Electric, aga see on arvutatud lihtaktsiate baasil. Eelisaktsiaid arvesse võttes oleks tööstuskonglomeraadi väärtus mõnevõrra suurem.

Mis puutub käivetesse, siis on Apple ja Wal-Mart nagu Taavet ja Koljat. Thompson Reutersi andmete kohaselt tuleb Wal-Marti käimasoleva finantsaasta (lõpeb järgmise aasta jaanuaris) käive 428 miljardit dollarit, Apple’il (lõpeb selle aasta septembris) aga vaid veidi üle 54 miljardi dollari.

Kommentaare ei ole: