esmaspäev, 8. märts 2010

Analüütik soovitab panustada Mac’ide müügi suurele kasvuprotsendile veebruaris

Eelmise aasta veebruaris langes Apple’i personaalarvutite müük 16 protsenti võrrelduna 2008. aasta veebruariga. See on vähemalt viimase viie aasta kehvim tulemus, kirjutas klientidele investeerimispanga Piper Jaffray analüütik Gene Munster. Nimelt on nii kaua investeerimispank Mac’ide müüginumbreid jälginud, vahendab AppleInsider.

„Meie usume jaanuaris nähtud tugeva kasvunumbri kandumist ka veebruarisse,“ kirjutas analüütik värskes raportis. „Meie arvates on tegemist ostuvõimalusega enne kui NPD (turu-uuringute analüüsikeskus) 15. märtsil veebruarikuu müügitulemused avaldab,“ lisas ta.

2009. aasta jaanuaris langes Apple’i arvutite müük kuus protsenti võrrelduna aastataguse. Nõrk eelmise aasta tulemus aitas selle aasta jaanuaris kasvatada müüki 36 protsenti. Veebruaris on tänu eelmise aasta nõrgale tulemusele võimalus ületada analüütikute ootusi veelgi enam.

Kui eelmise kalendriaasta esimeses pooles (Apple’i finantsaasta lõpeb septembri viimasel laupäeval) oli Mac’ide müük nõrk, siis aasta teine pool näitas hiilgavat müügi kasvu (keskmiselt 18 protsenti).

Munster on eriti positiivne nii Apple’i aktsia hinna kui ka Mac’ide müüginumbri suhtes. Jaanuaris nimetas ta aastat 2010 koguni Maci aastaks. Munsteri hinnasiht Apple’i aktsiale on 284 dollarit. Täna kaubeldakse aktsiaga 219 dollaril.

Munsteri näol ei ole tegemist mitte üksnes Apple’i suhtes ühe positiivsemalt meelestatud vaid ka ühe põhjalikuma Apple’i aktsiat katva analüütikuga.

Kommentaare ei ole: